شل شدن پیچ چرخ

شل شدن پیچ چرخ


5/5 - (2 امتیاز)

شل شدن پیچ چرخ وسایل نقلیه سنگین از جمله معضلاتی است که گریبانگیر رانندگان هر از گاهی خواهد شد .برای این منظور رانندگان بهتر است تا نسبت به خرید خود دقت کافی را داشته باشد و نسبت به ابعاد پیچ‌ها اطلاعات بیشتری را در این خصوص کسب کند.

همچنین رانندگان وسایل نقلیه سنگین باید نسبت به روش های پیشگیری از شل شدن پیچ چرخ آگاهی کافی را داشته باشند و با عوامل اصلی شل شدن اطلاعات کافی کسب کنند تا مانع از شل شدن پیچ‌ها شوند.

شل شدن پیچ چرخ

در شل شدن پیچ چرخ گام رزوه بسیار مهم است. معمولاً گام بالای ۱.۵ بیشتر در معرض شل شدن قرار می‌گیرد .

علت شل شدن پیچ‌ها با گام بالای ۱٫۵ به خاطر رزوه پیچ و مهره می‌باشد. چون رزوه پیچ و رزوه مهره چسبندگی و اصطکاک کمتری را روی یکدیگر دارند. رزوه ۱.۵ معمولاً یک رزوه ریز می‌باشد که برای گام پیچ و گام مهره کمتر اتفاق پیش خواهد افتاد که مهره دچار لق شدگی بشود یا مهره در جاده از چرخ جدا شود و بیفتد.

گام‌هایی به ابعاد بالای ۱٫۷۵ یا ۲ یا ۲.۲۵ یا ۳ از جمله پیچ و مهره‌هایی هستند که معمولاً در بخش‌های صنعتی کاربرد دارند و بابت پیچ‌های چرخ کامیون کاربرد خاصی ندارند. گام کمتر از ۱٫۵ هم بسیار کوچک هستند و خیلی ریز می‌باشند که زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

چون رزوه را دچار خرابی می‌کنند .بنابراین بهترین گام در پیچ‌های چرخ کامیونی گام ۱.۵ می‌باشد. عامل بعدی در شل شدن پیچ چرخ کامیون لقی بیش از حد مهره‌ها می‌باشد. همانطور که می‌دانید در زمان تولید پیچ‌ها و مهره‌ها تولید کننده آنها را به صورت جداگانه تولید می‌کند.

در زمان تولید مهره در موقع ایجاد حفره احتمال بروز خطا در حد یک میل وجود دارد. معمولاً ابعاد مهره‌ها استاندارد است. اما موقع تولید احتمال یک درصد خطا در تولید وجود دارد.

در نتیجه موقع بسته شدن مهره شما یک لقی خاصی را به طور نامحسوس احساس می‌کنید. چیزی شبیه صدای تق تق کردن این لقی منجر به شل شدن مهره خواهد شد.

چون کامیون‌ها در موقع حرکت چالش‌های متعددی نظیر فشار زیاد بار؛ دست اندازها؛ سرعت زیاد و غیره را تجربه می‌کنند. مجموع این عوامل می‌تواند شل شدن پیچ را سریع‌تر در بر داشته باشد و می‌تواند منجر به لقی و جدا شدن پیچ شود.

پیشگیری از لقی  و شل شدن پیچ چرخ

گفتیم که یکی از عوامل لقی می‌تواند در زمان تولید پیچ‌های چرخ نحوه و شرایط تولید پیچ باشد به خاطر همین برخی افراد برای پیشگیری از این لقی ممکن است طی ۱ عمل کاملاً غیر ایمنی و استاندارد از یک روغن غلیظ یا از پارافین برای ایجاد چسبندگی پیچ‌ها استفاده کنند.

در این گونه مواقع وقتی مهره‌ها از پیچ‌ها باز می‌شود؛ شاهد سفتی و چسبندگی بسیار خوب پیچ در ابتدای کار خواهید بود .منتها بعد از بستن پیچ روی ماشین و فعالیت‌های روزانه وسیله نقلیه پیچ در شرایط مختلفی قرار می‌گیرد.

وقتی پیچ در معرض شرایط آب و هوای بارندگی مرطوب و مختلف قرار بگیرد چربی‌ها از بین می‌روند و مهره خود به خود دچار لقی خواهد شد و مهره از چرخ جدا شده و می‌افتد.

شل شدن پیچ چرخ

مهمترین علت شل شدن مهره و لقی پیچ

اولین مورد اینکه افراد ممکن است در موقع تولید در سایز پیچ‌ها قطر مهره‌ها را بیشتر تولید کنند که دچار لقی می‌شود. عامل بعدی زمانی است که پیچ بسته می‌شود.

به خاطر سایر عوامل و شرایط محیطی دچار آسیب و ضرب دیدگی می‌شود و شل می‌شود. مثلاً: ضربه خوردن پیچ در جاده و لرزش بیش از حد وسیله نقلیه دو مورد مهم در لق شدن پیچ چرخ می باشد.

مثل وسایل نقلیه قدیمی که هر عامل لرزشی در آنها می‌تواند باعث شل شدن پیچ‌ها شو.عامل بعد کشش بیش از حد پیچ در زمان سفت کردن پیچ است .

اگر پیچ‌ها بیش از حد سفت شوند دچار کشش شده که منجر به گشاد شدن گام رزوه می‌شود. این عامل باعث گشاد شدن مهره و افتادن پیچ خواهد بود. مثلاً افتادن در چاله و دست اندازهای خطرناک که همیشه می‌تواند عامل لقی مهره و شل شدن پیچ‌ها شود.

بازرگانی فولاد یدک با وارد کردن پیچ و مهره‌هایی با گرید ۱۰.۹ و سختی ۳۷ راکول از جنس فولادMO ۴۰ که با استاندارد جهانی مطابقت دارد از کش آمدن پیچ؛ بریدن پیچ چرخ‌ها و شل شدن پیچ و مهره‌ها جلوگیری می‌کند.

پیشگیری و راهکار برای جلوگیری از شل شدن پیچ و مهره ها

یکی از مواردی مهم است که از لقی کم مهره می‌باشد که خریدار پیچ چرخ را امتحان می‌کند و معمولاً در این گونه مواقع پیچ‌ها از یک تلورانس پایین برخوردارند که این مورد استاندارد است .اما اگر بیش از حد باشد این لقی عامل شل شدن مهره افتادن پیچ در جاده است.

حالا اگر بر حسب اتفاق راننده پیچ و مهره‌ای خریداری کند که دچار لقی باشد و برای سفت کردن آن می‌تواند از چسب استفاده کند. این چسب‌ها در لوازم یدکی فروشی به فروش می‌رسند که برای سفت کردن پیچ‌ها کاربرد دارد.

راهکار دوم برای اینکه پیچ شل نشود این است که به وسیله چکش و پیچ گوشتی به آخرین گام پیچ که از مهره بیرون است ضربه ای وارد کنیم تا گام کج شود.ضربه وارد شده به آخرین گام باعث می شود که اگر مهره بخواهد باز شود در راستای دوران خود قرار نگیرد و باز نشود.

این کجی پیچ را نگه داشته و مانع از شل شدن آن می‌شود که البته این کار در زمان باز کردن پیچ نیز دچار مشکل می‌شوید و پیچ ‌بیشتر باز می‌شود. آخرین مورد برای اینکه راننده با چالش شل شدن پیچ چرخ کمتر روبرو شود بهتر است حتماً از پیچ‌های چرخ با کیفیت و مرغوب خریداری و استفاده نمایید. بازرگانی فولاد یدک با فروش پیچ‌های چرخ با کیفیت با گرید ۱۰.۹ و سختی ۳۷ راکول با  جنس فولادMO۴۰ با کارت ضمانت یک ساله در راستای احترام به حقوق مشتری گام بر می دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *